PNEUMATIKYPNEUMATIKY PRODEJCIPRODEJCI RADYRADY

První letní pneumatika se zimní homologací pro SUV vozidla

Pneumatika MICHELIN CrossClimate, celosvětově první letní pneumatika, která má zároveň zimní homologaci, bude od září k dispozici rovněž ve verzi pro SUV vozidla. MICHELIN CrossClimate představuje novou, inovační kategorii pneumatik, která v sobě kombinuje technologie zimních i letních pneumatik, což bylo až do tohoto okamžiku považováno za nemožné. Majitelé SUV vozů si mohou vybírat ze 6 rozměrů od 17” do 19”. Pneumatika je k dispozici rovněž ve verzi pro osobní vozidla.

Na rozdíl od celoročních pneumatik, jejichž výkony v letních a zimních podmínkách jsou vždy výsledkem technického kompromisu, získala pneumatika MICHELIN CrossClimate v testu přilnavosti na mokrém povrchu nejvyšší možné klasifikační hodnocení třídy „A" podle hodnoticích kritérií jak pro letní, tak pro zimní pneumatiky. Pneumatika uzpůsobuje své vlastnosti aktuálním povětrnostním podmínkám díky inovační stavbě běhounu a použití inteligentních elastomerů.

Michelin od září rozšiřuje řadu pneumatik MICHELIN CrossClimate o verzi pro řidiče nejoblíbenějších SUV vozidel, jako jsou Ford Kuga, Volkswagen Tiguan, Toyota Rav 4, Jeep Cherokee, Mitsubishi Autlander nebo Nissan Qashqai. Pneumatiky budou k dispozici v rozměrech od 17" do 19". Ve výsledku bude tedy celá řada nabízet 6 rozměrů pro SUV vozidla a 37 rozměrů pro osobní vozidla od 14'' do 18''.

235/60 R16 104V XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Ford Kuga

235/50 R18 101V XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Volkswagen Tiguan, Volvo XC70

215/70 R16 100H TL CROSSCLIMATE SUV MI

HYUNDAI iX35, HYUNDAI  Tucson, Kia Sportage Peugeot 4008

235/60 R18 103V TL CROSSCLIMATE SUV AO MI

Homologace Audi Q5,

235/60 R18 107W XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

LAND ROVER Evoque, Mercedes GLC, Volvo XC60,

235/55 R18 104V XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Chevrolet Captiva, Toyota Rav 4

225/65 R17 106V XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Fiat Freemont, Honda CR-V, Mazda CX-5

235/55 R19 105W XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Hyundai Santa Fee, Kia Sorento, Mazda CX-7,

225/55 R18 98V TL CROSSCLIMATE SUV MI

Jeep Cherokee, Mitsubishi Autlander, Nissan X-Trail, Renault Koleos, Subaru Forester

215/55 R18 99V XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Nissan Qashqai, Opel Mokka,

235/65 R17 108W XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Land Rover Discovery, Mercedes M, Volksvagen Touareg,

225/60 R18 104W XL TL CROSSCLIMATE SUV MI

Honda CR-V, Lexus NX, Subaru Legacy, Volvo XC60

Pneumatika byla testována a hodnocena nezávislými organizacemi TÜV SÜD Product Service, DEKRA Test Center a UTAC-CERAM Group. Výsledky potvrdily nejvyšší výkony jak v letních, tak v zimních podmínkách a zároveň převahu nad celoročními pneumatikami dostupnými na trhu. Převaha pneumatiky MICHELIN CrossClimate byla zřejmá mimo jiné v oblasti klíčové pro bezpečnost, tedy v brzdění na suchém povrchu.

Jedinečné výkony nové pneumatiky MICHELIN CrossClimate vycházejí z kombinace tří nejvyspělejších technologií.

1. Inovační směs pryže:

-        Běhoun je velice pružný, a dokáže se tedy uzpůsobit každé nerovnosti povrchu ve všech jízdních podmínkách - na suché, mokré i zasněžené vozovce.

-        Pneumatika má nízký valivý odpor.

2.    Jedinečná kombinace směrového dezénu s atypicky uspořádanými 3D samoblokujícími lamelami:

-        3D lamely jsou uspořádány podél dezénových bloků, jak je typické pro letní pneumatiky, a zároveň se vyznačují složitou geometrií, jak je tomu u lamel zimních pneumatik Michelin. Lamely mají zvlněný profil s měnící se šířkou, což v zimních podmínkách zajišťuje efekt „drápu" - lamela se zaryje do sněhu a zvýší přilnavost pneumatiky.

-        Směrový dezén s proměnlivými úhly dezénových bloků optimalizuje přilnavost na sněhu.

-        Svislé a vodorovné zvlnění lamely vytváří efekt samoblokování.

3. Kombinace zkosených hran běhounových bloků s vysoce výkonnými lamelami zajišťuje maximální kontaktní plochu s vozovkou a zvyšuje tak účinnost brzdění na suchém povrchu. Využití inovačních lamel s plnou hloubkou zaručuje vynikající brzdné vlastnosti a záběr na sněhu.

Pneumatika MICHELIN CrossClimate dala vzniknout nové kategorii pneumatik. Nejedná se o celoroční pneumatiku (s průměrnými výkony v letních i zimních podmínkách), ale o prémiovou letní pneumatiku s nejvyššími možnými výkony v zimních podmínkách. Její stavba reaguje na potřeby řidičů, které vyplynuly z testů nezávislých výzkumných institucí. Reaguje rovněž na oteplující se klima v Evropě. MICHELIN CrossClimate je pneumatika pro řidiče, kteří se chtějí cítit bezpečně při jízdě na suchém a mokrém povrchu v létě, ale také v proměnlivých povětrnostních podmínkách v zimě.

Každý rok investuje Michelin více než 640 milionů eur do výzkumu a vývoje, provádí 75 tisíc testů mezi řidiči po celém světě a vyslechne názory 11 tisíc osob nakupujících pneumatiky.

Michelin je celosvětovým technologickým lídrem na trhu s pneumatikami. Skupina Michelin vyrábí, prodává a propaguje produkty a služby související s mobilitou - pneumatiky pro osobní i nákladní vozidla, letadla, jízdní kola, zemědělské a stavební stroje, motocykly, stejně jako průvodce, mapy, atlasy a internetové služby (ViaMichelin.com). Sídlo Skupiny je ve francouzském městě Clermont-Ferrand. Společnost zaměstnává více než 100 tisíc osob ve 170 zemích. Michelin má 67 výrobních závodů v 17 zemích.

www.michelin.cz

Doplňující informace poskytuje: